На крачка от сбъдването на една мечта

Пламен Любенов е брейк танцьор от Варна. Той е на 20 години. Чаровен, усмихнат и позитивен, с изключителен борбен дух. През 2014 година участва във видеоклипа "Скочи над мен" на Миро. Голямата му мечта е да създаде първата школа по интегриран танц в България.  

Какво представлява интегрираният танц?
Това е стил, който позволява на танцьори с и без увреждания да танцуват заедно и едновременно под обща музика и обща хореография. Така хората с различни умения могат да се изразяват с помощта на танца и движението, да учат и да бъдат активни. Заедно те използват онези услуги, които са достъпни за всички в общността.

Защо това е важно за Пламен? 
Защото иска да покаже, че танцът е изкуство, което може да събере в една зала хора с различни умения. Защото няма граници за духа, който танцува. Защото хората с увреждания има на какво да ни научат. Те също имат мечти!

Желанието на 20-годишното момче е да насърчи хората с увреждания да бъдат смели и да се конкурират. Инвалидната количка не спира Пламен по пътя му към голямата мечта. Той има опит при работата с международни групи, в неформално обучение, участвал е в над 8 международни проекта и има 6 YOUTH PASS сертификата. 

На Пламен му предстои да замине в Корк, Ирландия и да репетира с ирландската трупа за интегриран танц CROI GLAN през месец март, 2015 година. След тези обучения и репетиции той ще участва в спектакъл и турне, но са му нужни средства, за да финансира пътуването и престоя си там.   

Ако искате и вие да помогнете, можете да прочетете повече за Пламен и проекта, в който участва, тук






1 коментара :

  1. Браво за оптимизма му! Харесва ми как мисли! Дано да успее младежа.

    ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!




Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив на блога