10 причини да консумираме пъдпъдъчи яйца
- Тези малки симпатични яйчица имат редица полезни свойства и могат да окажат благотворно влияние върху здравето на човешкия организъм. При редовна консумация успокояват нервната система и повишават имунитета.
- Богати са на витамини, минерали, микроелементи и ензими. В състава си включват витамин А, B1, B2, B6, B12, мед, калий, желязо, фосфор, глутаминова киселина и много други.
- Притежават антибактериално, имуномодулиращо и противоалергично действие.
- Подобряват обмяната на веществата, помагат при лечение на гастрит и язва. Препоръчват се и при диабет.
- Известен е и фактът, че яйцата от пъдпъдък са добър стимулант на потентността.
- Не по-малко полезна е черупката, която съдържа 27 микроелемента. Тя може да се консумира от деца и от възрастни и се усвоява лесно от организма.
- Пъдпъдъчите яйца помагат при борбата със затлъстяването, стреса, сърдечно-съдовите заболявания, високото кръвно налягане.
- Укрепват костите, намаляват ставните и мускулни болки.
- Съдържанието на фосфор стимулира умственото развитие, усилва паметта и ускорява развитието на интелекта на децата и подрастващите, помага за правилното функциониране на клетките и поддържането на здравината на костите и зъбите.
- Пъдпъдъчите яйца съдържат незаменими аминокиселини като тирозин, треонин, лизин, хистидин и глицин.
* Тази публикация няма за цел да предоставя медицинска помощ, диагностика или лечение.
Благодаря за ценната информация. Не съм опитвала никога, но имам сигурен човек от когото мисля да си поръчам за другата седмица и да опитам.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Струва си да бъдат не само опитани, но и редовно да се консумират. Изключително полезни! :)
ИзтриванеСтана ми интересно! Ти как ги консумираш? И как така с черупката? Аз съм от тези ужасни хора, които не признават друго, освен кокошето яйце :/
ОтговорИзтриванеОбикновено ги консумираме сварени, в салати най-често. Обичам да ги украсявам и за Великден, стават много красиви. Но освен всичко друго, са полезни и притежават редица ценни за организма ни съставки. Скоро изпих едно яйце в сурово състояние, вкусът не ми беше неприятен, напротив. ;) С черупката още не съм ги опитала. Доколкото ми е известно, тя се усвоява лесно от организма, може да се смели в мелничка (за сол или черен пипер) и да се сложи в солничка. И за разлика от кокошите яйца, пъдпъдъчите не могат да ни заразят със салмонела. :)
ИзтриванеЗаслужава си да се включат в едно разнообразно меню!
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложена полезна информация,Дани!Благодаря!
ОтговорИзтриванеВинаги съм се впечатлявала от естествената украса на тези яйчица. Страхотен избор в категорията. Поздрави!
ОтговорИзтриване11- гълтат се на една хапка:) Много ги харесвам и аз, особено по Великден:) Поздрави!
ОтговорИзтриванеДани,настройваш ме великденски с този кадър,особено както ми се е приял козунак напоследък,благодаря за подробната информация!Лека нощ и хубаво утре!
ОтговорИзтриванеИ аз подобно на Роси се почувствах пролетно! Чудесна публикация, Дани!
ОтговорИзтриване