Да нарисуваш спомен





В стаята се е настанила тишина. Нощта преваля и бавно отстъпва място на деня. Снегът се свлича от покривите на къщите, а комините изтънчено пропускат дима - като белобради старци, които уморено въздишат. Чува се само песента на капчуците...
Губя се в облак от спомени. Спомени за детство, преминало по улиците на един град. Обичам го. Сънувам го. Рисувам го. Такъв, какъвто го помня през лятото. С асфалт, разтопен от тежкото и жарко слънце. С деца, огласящи калдъръмените криви улички. Въздух, напоен с аромата на липи. Той пак е същият. Моят град. В сърцето и спомените ми.  
И ще се завръщам.




8 коментара :

  1. https://www.youtube.com/watch?v=z4PKzz81m5c&t=266 - някак ми пасна на настроението....

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен е, обожавам тези места! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Да кажа ,че е красиво би било прекалено слабо.
    Прозорец през който, аха, да преминеш. В един свой свят, в които дъждът е измил града. Тишината е оглушителна и си само ти и може би някой с който искаш да споделиш този миг, в който това местенце е само твое! Защото само да мигнеш и улицата ще се напълни с хора и глъчка, а старият Пловдив ще ти се усмихне и ще ти намигне, само на теб, защото е доволен , че отново си върху калдъръма му. Защото те обича ,както и хората ,които са тук и им липсваш, но те ти желаят най- доброто. Макар и това да не включва стария и новия град, а "някъде на юг и в близост до лазурен бряг и маслинена горичка" :)

    ОтговорИзтриване
  4. Пловдив, а? А аз се чудя кога ще заведа децата дотам, да видят и те част поне от онова, което аз виждам там.
    Що не пишеш? виж как думите излизат?Прегръдка, Дани!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се чуди и не отлагай, ще ги зарадваш. :) Пише ми се, снима ми се - остава само да намеря отново време (и думи) за любимите си занимания. :) Прегръдка, Марте!

      Изтриване
  5. Любимият Пловдив!
    Прекрасно е това потапяне в атмосферата!

    ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!




Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив на блога