Бисквити със сусамов тахан и мед



Тези бисквитки ще изпълнят дома ви с невероятен аромат, ще създадат чувство на уют и ще напомнят за отминалите празници. Вкусни, съчетаващи няколко вълшебни подправки, лесни за приготвяне, те са чудесно предложение за споделяне на време с половинката, приятелите, а и защо да не им се насладите сами, в компанията на любима книга и приятна музика.








Бисквити със сусамов тахан и мед


Продукти

200 г сусамов тахан
250 г мед (био)
200 г фини овесени ядки
100 г смлени сурови бадеми
1 ч.л. канела
2 ч.л. какао
щипка индийско орехче







Приготвяне


В купа се смесват сусамовият тахан и медът. В друг дълбок съд се смесват овесените ядки, смлените бадеми, канелата, какаото, индийското орехче. Всички съставки се разбъркват добре, изсипват се при тахана с меда и се замесва лепкаво тесто. С навлажнени ръце оформяте малки кръгли топчици и с длани ги притискате внимателно, за да се оформят като бисквити. Подреждат се в тавичка, покрита с хартия за печене. Препоръчително е да поставяте бисквитките на разстояние една от друга. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за не повече от 10-12 минути или докато краищата им покафенеят. Внимавайте да не загорят. След като се изпекат, оставете за няколко минути бисквитите да изстинат.
Да ви е сладко!






18 коментара :

  1. Много вкусни изглеждат,със сигурност и аз ще ги направя:)Отново чудесни снимки ♥

    ОтговорИзтриване
  2. Дани, представям си как ухаят!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни са , сигурна съм :) ! Дани ,много красиви снимки си направила ! Хубава вечер ,мила ! Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  4. Dani, това са едни от най-любимите ми бисквити. Правя ги много често у дома. Невероятни са! А снимките ти са прекрасни, както винаги!

    ОтговорИзтриване
  5. Харесвам сладки с овесени ядки, а тези са много хубави!
    Дани, чудесни снимки!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Ей Дани страхотни бисквитки, не съм правила с тахан, сигурно са много вкусни :) И снимките ти са с много хубава и нежна обработка, красота!
    Прегръдки и спокоен и усмихнат завършек на седмицата :)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17 януари, 2013

    В прилив на моментно вдъхновение, както четях публикацията, щракнах print и се отправих към кухнята с разпечатаната рецепта. Сладки посред нощ не бях правила, но пък в името на любимия тахан... Много са вкусни, Дани. Използвах бадемово брашно и не ги притиснах с длани, за да останат топчести и меки отвътре.
    Една идея - ако се направят със старомодни овесени ядки, от тези, които не са били нарязани с метални остриета, могат да се приготвят и в суровоядски вариант, без да се пекат, само се оформят на топчета, които да се съхраняват после в хладилник. Тестото така има страхотен вкус.
    Поздрави и хубав петък, Дани!:-)

    ОтговорИзтриване
  8. Дани, чудесни бисквитки!
    Често хапвам сусам и мед и си представям чудесния аромат и вкус!
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  9. Алекс, Дани, Ивана, Ани, Тили, Иве, Дени, Бети,
    Благодаря ви за милите думи! :)

    Дени, много ме радва това, което си написала! Представям си аромата, с който си "напоила" кухнята посред нощ...
    Идеята за суровоядския вариант определено ми хареса. Аз съм правила бонбони с повечето изброени съставки, но добавям няколко вида сушени плодове и стават невероятно вкусни.

    Прекрасен ден на всички! Прегръщам ви! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Правила съм подобни и страшно ми харесаха :)
    Твоите изглеждат чудесно, Дани!
    Снимките ти са страхотни!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  11. Чудесни са бисквитките. Ще ги пробвам и аз в най-скоро време:)

    ОтговорИзтриване
  12. Поостана ми тахан от други творения, ще го оползотворя;) Прекрасни снимки!

    ОтговорИзтриване
  13. Много ми харесаха :). Имам едно бурканче, което се търкаля в хладилника от известно време /нямям идея защо го купих :))/ и ще го използвам. Благодаря за идеята! Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  14. Такъв увод! , че чак ми се прииска да са у дома:) Прекрасни!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря ви, дами!
    За тези, които не сте ги опитвали - не отлагайте повече, препоръчвам ги силно. :)
    Хубави почивни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  16. Дани, изглеждат страхотно! И ме подсещат, че имам половин буркан тахан в хлазилника, който чака да бъде употребен за хумус... или пък за тези бисквитки :)
    Поздравления за снимките!

    ОтговорИзтриване
  17. Дани, стана ми топло и уютно докато ги гледах! Взимам си бисквитка!

    ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!




Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив на блога