Баница със сирена


Жадувам за пролет, зелена свежест, безвремие, за нещо ново! Имам нужда от промяна и тайничко се надявам пролетта да ми донесе такава. Не мисля за нещо генерално, а за повече вдъхновение, нови цели и приятни емоции. Зимата е красив сезон, но слънцето ми липсва и желанието да видя пробуждането на природата се засилва с  часове. 

Предлагам ви една рецепта за баница, която е подходяща за всяко време на годината (стига да не сте на диета).







Продукти

1 пакет точени кори
1 яйце
500 г прясно обезсолено сирене
4 листа сирене Чедър за тост
200 г Моцарела
50 г краве масло
4-5 с.л. зехтин
чубрица за поръсване




Приготвяне 

Намажете със зехтин дъното на тава. В купа разбийте яйцето, добавете прясното обезсолено сирене и 2 супени лъжици зехтин, след това разбъркайте всичко до получаването на хомогенна смес. Накъсайте две от корите за баница върху дъното на тавата. Поставете от сместа на няколко места, като загребвате от нея с лъжица (според желаното от вас количество). Накъсайте малки парчета от първия лист от сиренето Чедър и го разпределете отгоре върху първата плънка, същото направете и с част от Моцарелата. Повторете процедурата в следната последователност: накъсани кори -  смес от яйцето и прясното сирене - Чедър - Моцарела. Накрая завършете с кори. Нарежете маслото на малки парчета и го разпределете върху баницата. Ако желаете, можете да поръсите с чубрица. Нарежете баницата на квадрати. Изпечете я в предварително загрята фурна на 180 градуса. 
Приятен апетит!





15 коментара :

  1. Много апетитна баничка си ни показала, Дани! :)
    Ароматна заради сирената, пък и е малко по-различна от традиционната. :)
    И на мен ми се иска да става по-топло вече и слънцето щедро да ни гали с лъчите си! :) Казвам си, че все по-скоро ще се случи това, макар че слънцето напоследък се крие... :)
    Хубав ден и слънчево настроение! :)

    ОтговорИзтриване
  2. малко нестандартно звучи, но определено е вкусно!Чудесно предложение, Дани!Снимките са супер!Поздрав!

    ОтговорИзтриване
  3. И да съм на диета на часа отмъквам едно парче :)...изглежда много апетитна с този микс от сирена !
    Че и много фотогенична :) ! Красиви снимки ,Дани !
    Дерзай ,мила до пролетта остава малко :) !
    Чао и сърдечна прегръдка

    ОтговорИзтриване
  4. Дани,благодаря за рецептата:)Пробвала съм тази чудна баничка,и знам че е много вкусна и ухае страхотно.Със сигурност ще я направя и аз вкъщи♥

    ОтговорИзтриване
  5. Дани, обичам този вид баница с различни сирена по избор
    /или при разчистване на хладилник/ :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. И на диета да съм, бих си взела парченце:), толкова изкушаваща е тази баница! Ха-ха, сега видях, че и Ив ще прегреши:), какви мисли ни поражда:).Страхотна е, а пролетта много скоро ще се появи... Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Пролет навън и пролет в душата - това ти желая, Дани!
    Чудесна е баничката, както и снимките.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересно предложение за баница Дани, страхотно изглежда :) Чакам с нетърпенение пролетта :)
    Прегръдки ихубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  9. Изглежда уханна и апетитна! Интересно предложение!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Ооо и с чубрица и с толкова сирена:)) От сега зная че на всички в къщи ще им хареса много:)
    Дани, много апетитни парченца! Чудесно предложение за неделна закуска:)))

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря ви много за коментарите и споделеното! Усмихнахте ме отново! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Много интересна баница,особено за мен като особен почитател на този кулинарен раздел!С тези сирена и любимата ми моцарела ме пленява на мига!С пожелание за скорошно зелено и пролетно! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Тази баница е обрала овациите! Много вкусно изглежда с тез леко разтопени сиренца!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  14. Роси, Лу,
    Благодаря ви от сърце! Усмивки и хубав уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Здравей, Даниела. Позволих си да изпратя приятелското предизвикателство към теб, защото много ме впечатлиха кулинарните ти произведения. Повече информация уто тук: http://kulinarnirazmisli.blogspot.com/2013/08/blog-post.html
    Хубава вечер

    ОтговорИзтриване

 

За блога

Добре дошли в Simplicité - дневник за лични мисли, преживявания, фотографии и рецепти.

Благодаря ви за проявения интерес! Приятно четене!




Контакти

Име

Имейл *

Съобщение *

Архив на блога